Foto av Morotssoppa med curry från WW ViktVäktarna

Morotssoppa med curry

3
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En färggrann och god soppa med morot och curry. En spännande mix.

Ingredienser

Lök

2 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Morot

500 g

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora

Ingefära

½ tsk, mald

Margarin flytande 80%

2 tsk

Vetemjöl

2 msk

Curry

1 msk

Grönsaksbuljong

1 liter

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1½ dl

Äggula

1 st

Salt

½ tsk

Gräslök

1 knippe(n), hackad

Instruktioner

  1. Riv morötter och äpple. Hacka lök, vitlök och bryn i margarinet. Blanda i morötter, äpple och ingefära, stek 1 minut. Pudra över mjöl och curry.
  2. Späd med buljong. Koka under lock i 10 minuter. Rör ut äggulan i 3 msk matlagningsgrädde. Vispa ner resten av grädden i soppan.
  3. Tag av från värmen. Tillsätt den utspädda äggulan. Strö över hackad gräslök och garnera med citronmeliss. Servera med bröd.