ViktVäktarna - Nötfärsbiffar med risonisallad

Nötfärsbiffar med risonisallad

14
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Biffar smaksatta med spiskummin, kardemumma och kanel är bara så himla gott! I gott sällskap med en risonisallad och sweet chilisås är det en snabb vardagsmiddag som går hem hos hela familjen.

Ingredienser

Nötfärs 10%

500 g

Salt

1 tsk

Peppar

½ tsk

Spiskummin

2 tsk

Kardemumma

1½ tsk

Kanel

1½ tsk

Rapsolja

2 tsk

Pasta okokt (risoni)

200 g

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Cocktailtomater

250 g

Sweet chilisås

3 msk

Instruktioner

  1. Blanda färs med salt, peppar, spiskummin, kardemumma och kanel. Forma till små biffar och stek i olja.
  2. Koka risoni med buljongtärning enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner rivna morötter i pastan precis innan vattnet hälls av så att de bara precis blir varma.
  3. Halvera tomater och blanda ner i pastan.
  4. Servera biffarna med pastan och sweet chilisås.