ViktVäktarna - One-pot teriyakilax

One pot teriyakilax

11
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Om fiskgratäng hade varit lika stort i Asien som i Sverige tippar vi på att den hade sett ut ungefär så här. Nu är det ju inte det, men vi tog oss friheten att slå ihop två av våra favoritkök. Resultatet blev krämig och gosig ”comfort food” med nudlar, teriyaki, kokosmjölk, grönkål och lax.

Ingredienser

Grönkål

150 g

Risnudlar okokta

180 g

Teriyakisås

2 dl

Vatten

2 dl

Kokosmjölk, lätt

1 dl

Japansk soja

½ dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Sesamolja

1 tsk

Lax

500 g

Sesamfrön

1 msk

Koriander

1 knippe(n)

Chili flakes

½ tsk

Lime

1 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Repa kålen och strimla i mindre bitar. Lägg tillsammans med nudlar i ett durkslag och häll över kokande vatten så att de mjuknar något.
  3. Blanda ihop teriyakisås, vatten, kokosmjölk, soja, riven vitlök och sesamolja.
  4. Låt nudlarna och kålen rinna av och lägg dem sedan i botten av en ugnsfast form. Lägg på laxen, salta lätt och häll över såsen. Strö över sesamfrön och sätt in i ugnen tills laxen är lagom genomstekt och nudlarna mjuka, ca 15 minuter.
  5. Toppa med koriander och chili flakes och servera med limeklyftor.