ViktVäktarna -   Öppen laxlasagne med kronärtskocka

Öppen laxlasagne med kronärtskocka

4
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
När man är sugen på lasagne, men inte lika sugen på att lägga ner tiden en sån kräver, är detta en alldeles utmärkt variant! Den är busenkel, minst lika god som en ugnsbakad lasagne och går framförallt väldigt snabbt.

Ingredienser

Färskost 4%

200 g

Vatten

2 dl

Fiskfond

1 msk

Dill

½ dl, grovhackad

Citron

1 st

Kronärtskockshjärtan i vatten

1 förp

Fänkål

1 medelstor(t)/medelstora

Cocktailtomater

250 g

Bönlasagneplattor, torkade (100% bönor)

120 g

Lax kallrökt

300 g

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Blanda färskost, vatten och fond i en kastrull. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Vänd ner dill, rivet citronskal och hälften av kronärtskockshjärtan. Mixa med stavmixer till en slät sås.
  2. Skiva resterande kronärtskockshjärtan. Skiva fänkålen tunt, gärna med mandolin. Halvera tomaterna.
  3. Koka lasagneplattorna mjuka i saltat vatten.
  4. Varva plattorna med lax, kronärtskocksskivor och sås på ett serveringsfat eller portionstallrikar. Toppa med tomat, fänkål och salladsblad. Servera med citronklyftor.