Öppen räkmacka med äppelcoleslaw

Öppen räkmacka med äppelcoleslaw

4
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En lyxig macka med kryddiga räkor och syrlig coleslaw med äpple, rädisor, selleri och mynta. Perfekt helglunch.

Ingredienser

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora, stort

Rädisor

1 knippe(n)

Stjälkselleri

3 st

Yoghurt naturell 0,5%

1 dl

Mynta

1 tsk, 1-2 tsk

Paprikapulver

½ tsk, rökt

Ingefära

½ tsk, malen

Cayennepeppar

1 krm

Skalade räkor

300 g, 1 kg med skal

Rapsolja

1 tsk

Rågbröd grovt med hela korn

4 skiva(or), stor(t)

Instruktioner

  1. Skär äpple, rädisor och selleristjälkar i mindre bitar/strimlor. Lägg i en skål och blanda med yoghurt. Smaka av med salt, peppar och torkad mynta.
  2. Blanda räkorna med paprikapulver, ingefära och cayennepeppar. Fräs räkorna väldigt hastigt i olja i het stekpanna.
  3. Lägg coleslaw på brödskivorna och toppa med räkorna.