Foto av Orientalisk viltgryta från WW ViktVäktarna

Orientalisk viltgryta

13
Points®
Total tid
1 tim 30 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 tim 10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Mustig viltgryta med champinjoner, äpple och rotfrukter. Smaksatt med mango chutney för att få den orientaliska touchen!

Ingredienser

Rådjur

500 g, el annat vilt ex hjort

Margarin flytande 80%

4 tsk

Vatten

1 liter

Mango chutney

4 msk

Kalvfond

1 msk

Champinjoner

200 g

Lök

2 st, röd/röda, strimlad

Palsternacka

3 medelstor(t)/medelstora, tärnade

Morot

4 medelstor(t)/medelstora, tärnade

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora, stort, tärnat

Bulgur, okokt

3 dl

Instruktioner

  1. Skär köttet i 1,5x1,5 cm bitar och bryn dem hastigt i 2 tsk margarin. Slå på ca 1 liter vatten, tillsätt mango chutney och fond. Låt det koka sakta i ca 40 minuter. Bryn under tiden grönsakerna i resterande margarin. Tillsätt grönsakerna och låt grytan koka ytterligare ca 20 minuter eller tills köttet är mört. Tillsätt äpplet i grytan och låt det koka i 5 minuter. (Önskas en simmigare konsistens så red av grytan med 2 msk vetemjöl utrört i lite vatten.) Smaka av med salt och svartpeppar. Tillaga bulgur enl förp. Servera grytan med bulgur och sallad.