ViktVäktarna - Örtkryddad kassler- och potatisgratäng

Örtkryddad kassler- och potatisgratäng

10
Points®
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kassler på en bädd av potatis, purjolök och ost. Enkel och snabb vardagsrätt!

Ingredienser

Potatis

800 g, mjölig

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Margarin flytande 80%

1 tsk

Salt

½ tsk

Svartpeppar

2 krm

Ost riven 17%

2 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Kassler (fett bortskuret)

400 g, benfri

Senap

3 msk

Persilja

3 msk, finhackad

Dragon

1 msk

Tomat

2 st

Persilja

1 msk, klippt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och skiva potatis tunt. Ansa och strimla purjolök.
  3. Lägg ca hälften av potatisen i en smord ugnsfast form. Lägg purjolöken över. Salta och peppra. Fördela hälften av osten över. Lägg resten av potatisen över det hela. Häll över matlagningsgrädde. Sätt in formen mitt i ugnen ca 25 minuter.
  4. Skär kassler i tunna skivor. Blanda samman senap, persilja och dragon. Bre fyllningen på hälften av kasslerskivorna. Lägg de andra kasslerskivorna ovanpå.
  5. Lägg de dubbla kasslerskivorna över potatisgratängen och strö över resten av osten. Skiva tomater och lägg på. Sätt in i ugn ytterligare ca 20 minuter eller tills potatisen är mjuk. Strö hackad persilja över.