ViktVäktarna - Palsternackssoppa med butternutpumpa och äpple

Palsternackssoppa med butternutpumpa och äpple

3
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En härligt värmande soppa med butternutpumpa, palsternacka och äpple. Toppad med en klick kvarg och salvia.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Palsternacka

500 g

Butternutpumpa

1 st

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora, grönt

Rapsolja

1 tsk

Curry

½ tsk, ½-1 tsk curry

Vatten

1 liter

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Kvarg naturell 1%

4 msk

Salvia

1 msk, färsk, hackad

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök. Skala och tärna palsternacka, pumpa och äpple.
  2. Hetta upp olja i en gryta och fräs löken på medelvärme tills den mjuknar. Tillsätt curry och låt steka med i 30 sekunder. Tillsätt grönsakerna och äpplet tillsammans med vatten och buljongtärning i grytan. Koka upp och sänk sedan värmen, låt småkoka under lock i 20 minuter eller tills grönsakerna mjuknar.
  3. Mixa soppan slät med en stavmixer eller vanlig mixer. Smaka av med salt och peppar och häll tillbaka soppan i grytan och låt sakta koka upp under omrörning i 2-3 minuter eller tills den är genomvarm.
  4. Servera soppan toppad med en klick kvarg och strö över salvia.