Foto av Pasta med broccolipesto från WW ViktVäktarna

Pasta med broccolipesto

8
8
8
SmartPoints per portion
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Varför hålla sig till den klassiska pesto genovese med basilika när det finns så många andra goda varianter? Här är en med broccoli som dessutom blir lite matigare. Det är dessutom ett utmärkt recept att komma ihåg när du hittar en ledsen broccoli längst in i kylen som verkligen sett sina bästa dagar. Mixad med nötter, citron och parmesan får den nytt liv!

Ingredienser

Broccoli

2 stånd

Basilika

1 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Parmesanost riven

2 msk

Pinjenötter

2 msk

Socker

1 tsk

Cayennepeppar

1 tsk

Citron

½ st, pressad

Olivolja

3 msk

Pasta okokt (typ spaghetti)

150 g, tagliatelle

Tomat

4 st

Instruktioner

  1. Koka broccoli i lättsaltat vatten. Lägg den i en mixer tillsammans med basilika, vitlök, parmesanost och pinjenötter. Mixa till en grynig pesto. Tillsätt socker, cayennepeppar och pressa i saft från citron, ta lite i taget och smaka av. Mixa till sist i oljan. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan. Blanda pasta med pesto och servera med tomater.