Foto av Pasta med broccolipesto från WW ViktVäktarna

Pasta med broccolipesto

9
9
9
SmartPoints per portion
Total tid
10 min
Förberedelse
0 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Varför hålla sig till den klassiska pesto Genovese när det finns så många andra goda varianter? Här är en lite matigare variant med broccoli. Det är dessutom ett utmärkt recept att komma ihåg när du hittar en ledsen broccoli längst in i kylen som verkligen sett sina bästa dagar. Mixad med nötter, citron och parmesan får den nytt (om än ganska söndersmulat) liv!

Ingredienser

Broccoli

2 stånd

Basilika

1 kruka(or)

Vitlök

2 klyfta(or)

Parmesanost

2 msk

Pinjenötter

2 msk

Socker

1 tsk

Cayennepeppar

1 tsk

Citron

½ st, pressad

Olivolja

3 msk

Pasta okokt (typ spaghetti)

150 g, tagliatelle

Tomat

4 st

Instruktioner

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara lite av kokvattnet.
  2. Dela broccoli i mindre bitar och koka några minuter i lättsaltat vatten.
  3. Lägg broccoli i en mixer tillsammans med basilika, vitlök, parmesanost och pinjenötter. Mixa till en grynig pesto. Tillsätt socker, cayennepeppar och pressa i saft från citron, ta lite i taget och smaka av. Blanda slutligen i olja och smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda pasta med pesto och en skvätt pastavatten. Servera med tomater.