ViktVäktarna - Pasta med valnötspesto och ugnsrostade grönsaker

Pasta med valnötspesto och ugnsrostade grönsaker

13
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En uppskattad pastarätt som funkar lika bra till vardags som till fest. Denna valnötspesto måste provas!

Ingredienser

Cocktailtomater

500 g

Aubergine

1 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

½ msk

Pasta okokt (typ penne)

250 g

Valnötter

1½ dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Parmesanost

50 g

Citron

1 st

Rapsolja

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Halvera tomater och skiva aubergine. Blanda med olja, salta och lägg på en ugnsplåt. Rosta i ugn ca 20-30 min.
  3. Lägg nötter, pressad vitlök och parmesan i en matberedare. Kör till en grov massa. Riv ner citronskal och häll i olja. Mixa ihop och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  4. Koka pasta och häll av allt vatten utom ca 2 dl. Blanda ner valnötspesto, tomater och aubergine.

Anteckning

Det stärkelserika pastavattnet gör såsen krämig.