Foto av Pasta- och tonfiskpanna från WW ViktVäktarna

Pasta- och tonfiskpanna

9
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Snabblagad pastarätt med tonfisk och soltorkade tomater.

Ingredienser

Pasta okokt (typ penne)

300 g

Gröna ärter

1½ dl

Soltorkade tomater, torra

2 st

Grönsaksbuljong

1½ dl

Lök

1 st, röd/röda

Rapsolja

2 tsk

Kronärtskocka

210 g, 1 burk kronärtskockshjärtan

Tonfisk i vatten

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Kvarg naturell 1%

2 dl

Basilika

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Koka pastan, tillsätt ärterna när det återstår ca 5 minuter av koktiden. Blötlägg de soltorkade tomaterna ca 10 minuter i buljongen. Skala och finhacka löken. Låt kronärtskocka och tonfisk rinna av. Dela kronärtskockorna i kvartar. Fräs löken i olja i en stekpanna ca 2 minuter. Tillsätt kronärtskockor och fräs ytterligare 2 minuter. Låt tomaterna rinna av och strimla dem, spara buljongen. Blanda ner pasta, ärter och tonfisk och späd med den sparade buljongen. Låt det koka upp. Vänd ner kvarg och finhackad basilika, spara några blad. Krydda med salt och peppar. Strö över de sparade basilikabladen och servera.