ViktVäktarna - Pastagratäng med kyckling och pepperoni

Pastagratäng med kyckling och pepperoni

14
Points®
Total tid
1 tim 55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 tim 40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Maxad pastagratäng med kyckling, bacon och pepperoni! Helt enkelt en middag för dig som älskar kött.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Olivolja

1 msk

Vitlök

1½ klyfta(or)

Tomatpuré

1 msk

Krossade tomater

2 förp

Vatten

1 dl

Timjan

3 stjälk(ar)

Balsamvinäger

1 msk

Socker

½ msk

Kycklingbröstfilé

300 g

Kalkonbacon

100 g

Paprika

2 st, 1 röd och 1 gul

Oregano

1 tsk, torkad

Chili flakes

½ tsk

Pasta 100% fullkorn, okokt (typ penne)

250 g

Salami Pepperoni 50%

50 g

Mozzarella

125 g

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Finhacka lök och fräs i ½ msk olivolja i en stor gryta, ca 10 minuter.
  2. Skiva vitlök och blanda ner i löken, fräs under omrörning 1 minut. Tillsätt tomatpuré och låt den steka med 2 minuter. Blanda ner krossade tomater, vatten, timjanstjälkar, vinäger och socker, låt koka upp och låt sedan sjuda på låg värme med locket på glänt. Låt sjuda tills du har en tjock tomatsås, ca 1 timme. Rör runt i den lite då och då.
  3. Sätt ugnen på 200°.
  4. Skiva upp kyckling, kalkonbacon och paprika.
  5. Värm resterande olivolja i en djup panna och stek kycklingen och baconet några minuter. Lägg ner paprika i pannan tillsammans med oregano och chili flakes. Stek tills paprikan mjuknat, ca 5 minuter.
  6. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen, spara 2 ½ dl av kokvattnet.
  7. Häll över tomatsåsen i pannan med kyckling tillsammans med pepperoni och pastan. Spä med kokvattnet lite i taget tills du har en fin konsistens. Smaka av med salt och peppar och häll över i en ugnsfast form. Skiva upp mozzarella och lägg på gratängen.
  8. Sätt in pastagratängen tills den är genomvarm och gyllene, ca 35-40 minuter. Servera med sallad.