Foto av Plommon- och citruscrumble från WW ViktVäktarna

Plommon- och citruscrumble

5
5
5
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Plommon, smaksatta med äppeljuice, apelsin och kanel täckta med ett krispigt müslitäcke – en läcker liten efterrätt eller gott till eftermiddagskaffet.

Ingredienser

Plommon

8 st

Juice

1 dl, äpple

Apelsin

1 st

Kanel

1 krm, eller pepparkakskryddor

Margarin flytande 80%

25 g

Müsli utan frukt/nötter (naturell)

80 g

Rörsocker

2 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på grill, 250° (varmluftsugn 230°).
  2. Kärna ur och skiva plommonen. Lägg dem i en kastrull tillsammans med äppeljuice, en remsa apelsinskal (skala av det med potatisskalaren) och kanel eller pepparkakskrydda. Låt sjuda på låg till medelhög värme i 8-10 minuter tills bitarna mjuknar.
  3. Riv 1 tsk apelsinskal fint och ställ åt sidan. Skala därefter bort det vita på apelsinen, skär apelsinen i bitar och ställ åt sidan.
  4. Blanda det rivna apelsinskalet med margarin. Blanda ner müslin och ställ åt sidan.
  5. Ta upp apelsinskalsremsan från kastrullen med plommon. Blanda ner apelsinbitarna i plommonmoset och fördela sedan frukten i 4 ugnsfasta formar.
  6. Strö müsliblandningen över frukten och sedan ½ tsk rörsocker över varje portion. Grilla 2-3 minuter.