Foto av Macka med pocherat ägg och hollandaise från WW ViktVäktarna

Macka med pocherat ägg och hollandaise

6
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Avancerat
Imponera med denna fina och goda macka nästa brunch. Med pocherat ägg, räkor och en lätt variant på hollandaise blir du garanterat favoritkocken i gänget!

Ingredienser

Vatten

1 liter

Ättikssprit

1 msk

Salt

1 tsk

Ägg

4 st

Margarin 60%

60 g

Citron

½ st

Äggula

4 st

Mjölk 0,5%

2 msk

Sparris

1 knippe(n)

Spenat, färsk

65 g

Skalade räkor

150 g, ca 500 g med skal

Bröd grovt, osötat

4 skiva(or)

Instruktioner

  1. Koka upp en kastrull med vatten. Blanda ner ättika och salt. Knäck äggen i varsin kopp eller skål. Håll vattnet sjudande och gör en virvel i vattnet med en sked. Släpp sedan ner äggen ett i taget i kastrullen. Låt sjuda 3 minuter. Lyft upp äggen och lägg på hushållspapper.
  2. Smält margarin.
  3. Riv ½ tsk citronskal och pressa 2 tsk saft.
  4. Vispa äggulor med mjölk i ett vattenbad tills de börjar tjockna. Tillsätt margarinet under kraftig vispning, först droppvis, sedan i en mycket tunn stråle.
  5. Smaka av såsen med salt och peppar och blanda ner citronsaft och skal efter smak.
  6. Koka upp sparrisen ett par minuter i lättsaltat vatten.
  7. Lägg upp, spenat, ägg, räkor och sparris på brödet. Ringla över såsen.