ViktVäktarna - Portabelloburgare med tomataioli

Portabelloburgare med tomataioli

11
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Så gott! Så enkelt! Dessa vegetariska burgare måste testas oavsett om du är vegetarian eller ej. Saftiga portabellosvampar toppade med avokado, paprika och en aioli på soltorkade tomater. Är du vegan byter du enkelt ut majonnäsen mot en vegansk variant och vips så har du en vegansk burgare som får det att vattnas i munnen på vem som helst!

Ingredienser

Soltorkade tomater i olja, avrunna

6 st

Majonnäs, lätt 30%

1 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Rapsolja

2 tsk

Portabello

4 stor(t)/stora

Hamburgerbröd

4 normalstor(t)/normalstora

Paprika

1 st, röd

Avokado

1 liten(t)/små

Ruccola

70 g

Instruktioner

  1. Finhacka tomater och blanda med majonnäs. Pressa ner vitlök och smaka av med salt och lite peppar.
  2. Hetta upp olja i ett grilljärn och grilla svampen på båda sidor. Grilla bröden lite lätt. Skiva paprika och avokado.
  3. Lägg upp ruccola på bröden, lägg på svampen, paprikan och avokadon. Toppa med en klick aioli.

Anteckning

Det är extra smarrigt att lägga några skivor halloumi i burgaren om du vill lyxa till det. Är det sommar, grilla svampen på en riktig grill!