ViktVäktarna - Potatispaj med salladsost och tomatpesto

Potatispaj med salladsost och tomatpesto

6
Points®
Total tid
1 tim 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
En matig paj fylld med potatis, tomatpesto, salladsost och purjo. Jättegod både som middag tillsammans med en fräsch sallad, och som en del i buffén!

Ingredienser

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Vetemjöl

½ dl

Vatten

2 msk

Salt

½ tsk

Potatis

500 g

Purjolök

1 stor(t)/stora

Salladsost (feta) 10%

150 g

Ägg

3 st

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Pesto

2 msk, tomat

Sambal oelek

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Ost 12%, riven

1 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Lägg sköljda och avrunna kikärter i en matberedare och mixa till en slät massa. Blanda ihop med mjöl, vatten och salt. Tryck ut i en pajform (Ø 24-26 cm), nagga och sätt in i ugnen ca 10 minuter.
  3. Skala potatis och skiva tunt, gärna med en mandolin. Skiva purjolök.
  4. Fyll pajskalet med ett lager potatis, strö över purjolök och smula över salladsosten. Lägg resten av potatisen ovanpå.
  5. Vispa ihop ägg, matlagningsbas, pesto, sambal, riven vitlök och lite salt och peppar. Häll äggstanningen på potatisen och strö över ost. Sätt in i ugnen tills potatisen mjuknat och pajen fått fin färg, ca 50 minuter.

Anteckning

Är det sommar blir den extra god med färskpotatis!