Foto av Quiche utan pajskal med ugnsbakad tomat från WW ViktVäktarna

Quiche utan pajskal med ugnsbakad tomat

5
2
2
SmartPoints per portion
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Som en blandning av paj och frittata skulle vi kunna förklara denna rätt som. Fylld med paprika, lök och tomat och smaksatt med basilika och parmesan. Underbar lunchrätt!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Paprika

2 st

Cocktailtomater

250 g

Olivolja

2 tsk

Tomatpuré

1 msk

Basilika

½ knippe(n)

Parmesanost riven

1 dl

Ägg

6 st

Mjölk 0,5%

1½ dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Klä en pajform (ca 20 cm) med bakplåtspapper.
  3. Hacka lök, paprika och några av tomaterna.
  4. Värm olja i en panna och stek löken några minuter. Blanda ner tomatpuré, paprika och de hackade tomaterna och låt steka med hastigt. Blanda slutligen ner hackad basilika.
  5. Vispa ihop parmesan, ägg, mjölk, salt och peppar och häll över i pajformen tillsammans med de stekta grönsakerna.
  6. Sätt in i ugn 25 minuter. Toppa med resterande tomater och sätt in ytterligare 5 minuter.

Anteckning

För att få ett följsamt bakplåtspapper, skrynka ihop det under rinnande vatten och veckla ut det igen.