ViktVäktarna - Quinoapanerad torsk med ricottaärter

Quinoapanerad torsk med ricottaärter

7
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Smarriga fiskpinnar serverade med en lite mer elegant variant på den brittiska klassikern mushy peas med ricotta och citron.

Ingredienser

Äppelcidervinäger

¾ dl

Rörsocker

1 msk

Salt

1 tsk

Lök

2 st, röd/röda

Quinoa, okokt

¾ dl

Parmesanost

½ dl

Ströbröd (skorpmjöl)

½ dl

Vetemjöl

dl

Ägg

1 st

Torsk

400 g

Gröna ärter

400 g

Ricotta

125 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Lime

1 st

Mynta

1 msk, färsk

Ärtskott

100 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Vispa ihop vinäger, socker och salt så att sockret löser sig. Skiva lök tunt och blanda ner i lagen. Låt stå minst 15 minuter.
  3. Rosta quinoa i en torr panna ca 5 minuter. Låt svalna, lägg över i en matberedare och mixa till smulor. Blanda med finriven parmesan och ströbröd i en djup tallrik.
  4. Lägg mjöl i en annan djup tallrik och blanda med salt och peppar.
  5. Vispa upp ägg i en tredje djup tallrik.
  6. Dela fisken i 12 bitar och vänd först i mjöl, sedan ägg och slutligen quinoablandningen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen ca 15 minuter tills de är genomstekta och gyllene.
  7. Koka ärter 3 minuter och skölj i kallt vatten. Mosa ihop med ricotta, finriven vitlök, rivet skal och pressad saft från lime och finhackad mynta med en potatisstöt. Smaka av med lite flingsalt.
  8. Servera fisken tillsammans med ärtröran, den picklade löken och ärtskott.