ViktVäktarna - Quornnachos med tomat och jalapeños

Quornnachos med tomat och jalapeños

5
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Gör egna tortillachips och toppa dem med en massa godsaker! Vi har valt texmexkryddad quornfärs, tomat, koriander, jalapeños och så lite yoghurt och lime för fräschören skull. Så himla gott.

Ingredienser

Tortillabröd

4 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

2 tsk

Flingsalt

1 tsk

Lök

1 st, röd/röda

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Rapsolja

2 tsk

Quornfärs

300 g

Salt

½ tsk

Spiskummin

½ tsk

Paprikapulver

1 tsk

Oregano

2 tsk

Peppar

2 krm

Krossade tomater

1 förp

Tomat

2 st

Koriander

1 kruka(or)

Lime

1 st

Inlagda jalapeños

3 st, inlagda, skivade

Yoghurt naturell 0,5%

1 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Dela tortillabröden i trianglar, pensla med olja, strö över salt och lägg på en bakplåtpappersklädd plåt. Sätt in i ugnen ca 5 minuter tills de fått lite färg.
  3. Skala och hacka lök. Hacka chili. Hetta upp olja i en panna och fräs hälften av löken och all chili. Blanda ner quornfärs och torra kryddor, låt fräsa några minuter. Häll på krossade tomater och låt puttra 15 minuter. Smaka ev. av med mer kryddor.
  4. Tärna tomat och blanda med resten av rödlöken, hackad koriander och pressad limejuice, lägg på nachosen. Toppa med jalapeños och yoghurt.

Anteckning

Krydda tortillachipsen med paprikapulver och chilipulver.