Foto av Räkgratäng med ananas från WW ViktVäktarna

Räkgratäng med ananas

9
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Avancerat
Räkgratäng med champinjoner, paprika och ananas. Jättegod med sufflétäcke och trevlig att bjuda på i suffléformar.

Ingredienser

Ris, okokt

3 dl

Curry

1 tsk

Margarin flytande 80%

1 tsk

Champinjoner

200 g

Paprika

2 st, gärna olika färg

Ananas, konserverad i juice

4 skiva(or)

Juice

1 dl, ananas, spad

Sparris

250 g, burk

Skalade räkor

5 dl

Ägg

2 st

Kaffegrädde 12%

1½ dl

Majonnäs, lätt 30%

3 msk

Ost riven 17%

1 dl

Instruktioner

  1. Koka riset med curry enligt anvisningar på paketet. Låt riset ånga av. Ansa och skiva svampen. Kärna ur och tärna paprikorna. Dela ananasskivor och sparris i mindre bitar. Fräs svampen i lite margarin. Tillsätt paprikan och låt den fräsa med några minuter. Rör ner det i riset. Rör ner räkor, sparris och ananas i riset. Fördela risröran i en smord ugnsfast form. Häll 1 dl ananasspad över, späd med vatten om det behövs. Rör ner äggulor och majonnäs i grädden. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner det försiktigt i gräddblandningen och häll över riset. Strö över riven ost. Gratinera i övre delen av ugnen, 225° ca 10-15 minuter till fin färg. Tips! Gratängen går bra att förbereda. Sufflétäcket bör dock göras precis innan gräddningen. Är gratängen gjord i förväg och är kall så sätt den mitt i ugnen i 200° och grädda i ca 25 minuter.