
Risonirisotto med tomat och saffran
12
Points®
Total tid
2 tim 10 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
2 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Risotto gjord på risoni är en lite snabbare variant på den krämiga klassikern som brukar gå hem hos alla. Denna variant är gjord med en hemmakokt tomatbuljong, saffran och timjan och serveras med semitorkade tomater, mozzarella och mandel. En riktig festrätt!
Ingredienser
Cocktailtomater
400 g
Olivolja
1 msk
Tomat
4 st, ekologiska kvisttomater (kvisten ska användas)
Morot
1 medelstor(t)/medelstora
Lök
2 st, gul/gula
Vitlök
1 klyfta(or)
Tomatpuré
3 msk
Salt
2 tsk
Timjan
2 tsk, torkad
Socker
1 tsk
Vatten
8 dl
Pasta okokt (risoni)
3 dl
Saffran
1 pkt
Matlagningsvin, vitt
1½ dl
Mozzarella
100 g
Mandel
3 msk