[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Rökt tofu med nudlar från WW ViktVäktarna

Rökt tofu med nudlar

4 - 6
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En snabblagad och god ljummen nudelsallad med rökt tofu och en massa grönt.

Ingredienser

Rökt tofu

230 g

Japansk soja

½ dl

Sesamolja

1 tsk

Ingefära

1 tsk, riven

Chilipulver

½ tsk

Champinjoner

250 g

Broccoli

1 stånd

Glasnudlar, okokta

100 g

Spenat, färsk

100 g

Salladslök

2 st

Sesamfrön

4 tsk

Instruktioner

  1. Skär tofu i bitar om ca 2x2 cm.
  2. Blanda ihop soja, sesamolja, ingefära och chilipulver.
  3. Dela svampen i kvartar och blanda ner tillsammans med tofun i marinaden.
  4. Dela broccolin i små buketter och strimla stammen.
  5. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Skölj sedan i kallt vatten och klipp dem om de är långa.
  6. Hetta upp en djup panna utan fett. Häll ner tofu, svamp och marinad i pannan och stek några minuter. Blanda ner broccoli och låt steka ca 5 minuter. Blanda ner spenat och de kokta nudlarna och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
  7. Toppa med finhackad salladslök och rostade sesamfrön.