ViktVäktarna - Rostad brysselkål

Rostad brysselkål

2
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Kära kål, vi bara älskar dig! Framförallt älskar vi denna brysselkål som ugnsrostas med balsamvinäger och sirap och sedan toppas med flingsalt och pistagenötter. Ett nytt måste på julbordet!

Ingredienser

Brysselkål

500 g

Rapsolja

1 msk

Balsamvinäger

1 msk

Agavesirap

2 tsk

Flingsalt

1 tsk

Pistagenötter

½ dl, skalade

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Halvera brysselkålen och blanda med olja. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen 20-30 minuter tills de fått ordentligt med färg. Blanda runt efter halva tiden.
  3. Blanda ihop vinäger och sirap och blanda med kålen. Sätt tillbaka i ugnen ca 5 minuter.
  4. Strö över flingsalt och toppa med hackade pistagenötter.