ViktVäktarna - Rostad butternutsoppa

Rostad butternutsoppa

3
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En mustig soppa med pumpa och vitlök.

Ingredienser

Butternutpumpa

800 g

Vitlök

4 klyfta(or)

Rapsolja

2 tsk

Vatten

7 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st, 1-2 st

Fraiche 5%

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och tärna pumpa och lägg på en ugnsplåt tillsammans med oskalade vitlöksklyftor. Ringla över olja och smaksätt med salt och peppar. Blanda runt och tillaga i ugn tills bitarna är gyllene, ca 30 min.
  3. Skala vitlöksklyftorna och lägg tillsammans med pumpan i en gryta. Tillsätt vatten och buljongtärning och hetta upp. Mixa med en stavmixer. Spä ev. med lite mer vatten.
  4. Häll upp i skålar och servera med en klick fraiche.

Anteckning

Det är gott att rosta pumpan med någon god krydda. För lite sting välj chili, vill du ha soppan lite syrlig, testa sumak. Torkan timjan passar också utmärkt!