Sallad med fikon och krispiga kikärter - ViktVäktarna

Sallad med fikon och krispiga kikärter

5
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Krispiga kikärter och färska fikon lyfter verkligen denna ljuvliga sallad - så god!

Ingredienser

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Olivolja

½ dl

Spiskummin

2 tsk

Paprikapulver

1 tsk

Chili flakes

1 tsk

Paprika

2 st

Zucchini (squash)

2 medelstor(t)/medelstora

Tahini, med salt

2 tsk

Sirap

2 tsk, agave

Vatten

3 tsk, 2-4 tsk

Citron

2 st, pressad

Sallad

200 g, blandad

Fikon, färska

8 st

Instruktioner

  1. Skölj kikärter och låt rinna av. Torka på hushållspapper och stek sedan i 2 tsk olja i en het panna. Krydda med spiskummin, paprikapulver och chiliflakes. Sänk värmen på plattan och fortsätt steka ca 15-20 min tills de är krispiga och bruna.
  2. Strimla paprika och tärna zucchini. Stek i 1 tsk olja ca 5 min.
  3. Blanda ihop resterande olja, tahini, sirap, vatten och pressad citron.
  4. Blanda sallad med kikärter, paprika, zucchini och dressing. Toppa med delade fikon.