ViktVäktarna - Sallad med flankstek

Sallad med flankstek

7
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En härlig sommarsallad med en massa grönsaker och flankstek. Vill du göra den matigare är det gott att blanda ner ugnsrostad potatis eller sötpotatis, eller något gott matgryn. Och är det grillväder blir salladen givetvis ännu godare om du slänger köttet på grillen!

Ingredienser

Citron

4 msk, pressad

Olivolja

1½ msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Sockerärter

250 g

Rapsolja

2 tsk

Flankstek

600 g

Gemsallad

2 huvud(en)

Gurka

1 st

Cocktailtomater

400 g

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 st, röd/röda

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Blanda ihop pressad citron, olivolja och finriven vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  2. Blanchera sockerärterna och skiva sedan upp i tunna strimlor.
  3. Hetta upp rapsolja i en panna och bryn köttet ca 1 minut per sida. Krydda med salt och peppar. Sänk värmen på plattan och stek vidare på låg värme tills köttet är så klart du vill ha det (innertemp 56° för medium), vänd på det då och då. Låt vila 5 minuter innan köttet skärs upp tvärs över fibrerna.
  4. Plocka bladen från salladen, skiva gurka, halvera tomater, strimla morot och skiva lök tunt. Lägg upp p ett serveringsfat tillsammans med sockerärterna. Toppa med köttet och ringla över dressing. Toppa med koriander och servera.