Shakshukapizza på libabröd
9
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Shakshuka är Mellanösterns svar på ratatouille, en tomatbaserad grönsaksröra, med skillnaden att man tillsätter ägg i shakshukan. Traditionellt äts den till frukost, men lägger man upp den så här på ett libabröd blir det en matig rätt som funkar lika bra till lunch som till middag.
Ingredienser
Lök
2 st, gul/gula
Paprika
2 st
Aubergine
2 medelstor(t)/medelstora
Olivolja
1 tsk
Harissapasta
2 tsk, 1-2 tsk
Spiskummin
1 tsk, 1-2 tsk
Vitlök
2 klyfta(or)
Tomatpuré
2 msk
Krossade tomater
2 förp, 2-3 förp
Libabröd, vete
4 stor(t)/stora
Ägg
8 st
Salladsost (feta) 10%
150 g
Bladpersilja
1 knippe(n)