Foto av Sloppy Joes med pumpaklyftor från WW ViktVäktarna

Sloppy Joes med pumpaklyftor

9
9
9
SmartPoints per portion
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Trött på de vanliga burgarna? Testa denna amerikanska klassiker, serverad med butternutpumpaklyftor.

Ingredienser

Butternutpumpa

1 st

Olivolja

1 msk

Chili flakes

½ tsk

Oregano

1 tsk, torkad

Basilika

1 tsk, torkad

Rapsolja

1 tsk

Nötfärs 5%

500 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Tomater, krossade

1 förp

Vatten

2 dl

Köttbuljongtärning

1 st

Hamburgerbröd

4 normalstor(t)/normalstora

Romansallad

1 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Dela pumpa i klyftor (du behöver inte skala dem). Blanda ihop med olivolja, chili flakes, hälften av örtkryddorna, salt och peppar. Sätt in i ugnen ca 40 minuter tills de är mjuka och fått lite färg.
  3. Hetta upp rapsolja i en panna och bryn färsen. Pressa ner vitlök och låt steka med hastigt. Blanda ner krossade tomater, resterande örtkryddor, vatten och buljongtärning. Låt koka upp och sjud sedan utan lock ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Rosta bröden. Lägg sallad på bröden och lägg på färsen. Servera med pumpaklyftor.

Anteckning

Byt ut hälften av färsen mot grovt mixade svarta bönor för en lite mer hälsosam burgare!