Små rösti med rom

Små rösti med rom

2
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
Rösti i miniformat - perfekt på buffébordet eller som förrätt.

Ingredienser

Potatis

2 st

Palsternacka

1 medelstor(t)/medelstora

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Margarin flytande 80%

2 msk

Crème fraiche, lätt 15%

½ dl

Stenbitsrom (caviar)

1 msk

Dill

½ knippe(n)

Lök

1 st, röd/röda

Instruktioner

  1. Skala och riv potatis, palsternacka och morot på ett rivjärn. Lägg i en skål och blanda.
  2. Värm margarinet i en stekpanna och klicka i matskedstora klickar av de rivna rotsakerna. Platta till och stek gyllenbruna på båda sidor. Lägg upp på fat.
  3. Lägg på en liten klick fraiche och rom. Dekorera med dill och finhackad rödlök.