[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Smulpaj med plommon och mandel från WW ViktVäktarna

Smulpaj med plommon och mandel

12 - 13
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Lätt
Smulpaj går alltid hem, det är gott, enkelt och går snabbt att göra. Testa denna smarriga variant med plommon och hackad mandel.

Ingredienser

Plommon

1000 g

Kanel

2 tsk

Margarin flytande 80%

100 g

Socker

1 dl

Vetemjöl

2½ dl

Mandel

50 g

Kvarg vanilj 7,5%

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Kärna ur och halvera plommon, lägg med fruktsidan upp i en pajform och pudra över 1 tsk kanel.
  3. Blanda ihop margarin, socker, mjöl, hackad mandel och resterande kanel.
  4. Smula degen över plommonen och grädda i ugn ca 30 min. Servera pajen varm med en klick vaniljkvarg.