ViktVäktarna - Snabb ricotta- och grönsakspizza

Snabb ricotta- och grönsakspizza

9
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Tortillapizza toppad med zucchini, aubergine, paprika och ricotta är både gott och går snabbt. Perfekt middag för en fredagskväll!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Rapsolja

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Tomatpuré

1 msk

Tomater, passerade

1 förp

Basilika

2 tsk

Zucchini (squash)

2 medelstor(t)/medelstora

Aubergine

1 medelstor(t)/medelstora

Paprika

1 st, gul

Tortillabröd

4 medelstor(t)/medelstora

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Ricotta

250 g

Oregano

2 msk, hackad färsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och finhacka lök. Fräs i olja och tillsätt pressad vitlök och tomatpuré. Låt fräsa hastigt och tillsätt passerade tomater och basilika. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skiva zucchini, aubergine och paprika tunt.
  4. Bre ut tomatsås på tortillabröden och toppa med grönsaker och finhackad chili. Klicka ut ricotta. Salta och peppra.
  5. Sätt in i ugnen 5-10 minuter tills pizzan fått fin färg och toppa med oregano.

Anteckning

Lägg tid på att få god smak på tomatsåsen, det tjänar rätten på så smaka av med salt och peppar och ev. lite vitlökspulver eller chilipulver.