Foto av Sötsur grönsakswok från WW ViktVäktarna

Sötsur grönsakswok

6
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Asiatisk grönsaks- och nudelwok med smak av chili, vitlök och ingefära. Mättande, nyttig och fantastiskt god!

Ingredienser

Äggnudlar okokta

100 g

Japansk soja

2 msk, t ex japansk

Honung, flytande

1 msk

Vitvinsvinäger

1 msk, alt. risvinäger

Chilisås, tomat

½ msk

Majsstärkelse (redning)

1 tsk

Ägg

3 st

Mjölk 0,5%

2 msk

Rapsolja

1 msk

Vitlök

1 klyfta(or), hackad

Ingefära

1 tsk, färskriven

Wokgrönsaker

500 g

Cashewnötter

20 st

Sesamfrön

2 tsk

Instruktioner

  1. Koka nudlarna. Blanda samman soja, honung, vinäger, chilisås och redning. Vispa ihop ägg och mjölk. Hetta upp en stekpanna med 1 tsk olja och häll i äggsmeten. Stek en omelett. Stjälp upp den och håll varm. Häll resterande olja i stekpannan och fräs vitlök, ingefära och grönsaker. Låt dem steka på svag värme, blanda ner nudlarna och sojasåsen. Låt allt koka upp under omrörning. Skär omeletten istrimlor och blanda ner, krydda med salt och peppar. Strö över hackade nötter och sesamfrö.