Foto av Spagetti med musslor i tomatsås från WW ViktVäktarna

Spagetti med musslor i tomatsås

9
8
8
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En god pasta med tomatsås, musslor, persilja och parmesan. Toppen vardagsrätt!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

2 tsk

Tomatpuré

1 msk

Tomater, krossade

1 förp

Vatten

2 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Chilipulver

½ tsk

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Musslor konserv

200 g

Persilja

1 knippe(n)

Parmesanost riven

1 dl

Instruktioner

  1. Finhacka lök och vitlök.
  2. Värm olja i en djup panna och stek löken några minuter. Blanda ner vitlök och tomatpuré och låt fräsa med hastigt. Blanda ner krossade tomater, vatten, buljongtärning och chilipulver. Låt koka upp och sedan sjuda ca 10 minuter.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  4. Blanda ner musslor och finhackad persilja i tomatsåsen. Låt allt sjuda tills det är varmt och smaka av med salt och peppar. Vänd ner pastan i såsen och toppa med parmesan.

Anteckning

Det går givetvis bra att använda kokta musslor med skal också du föredrar det.