Foto av Sparris- och ärtsallad från WW ViktVäktarna

Sparris- och ärtsallad

1
Points® value
Total tid
8 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
3 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Lätt
En god och grön sallad att servera till i princip vad som helst. Sparris, haricots verts, ärter, mynta, rödlök och citron, hur gott som helst!

Ingredienser

Sparris

1 knippe(n)

Haricots verts

200 g

Gröna ärter

200 g

Mynta

1 msk, hackad

Citron

1 st

Lök

¼ st, röd/röda

Olivolja

2 tsk

Instruktioner

  1. Skär av topparna från sparrisen. Hyvla resterande i tunna remsor med en potatisskalare.
  2. Koka haricots verts 3 minuter i lättsaltat vatten. Låt sparristopparna och ärterna koka med de sista två minuterna. Häll över i ett durkslag och spola med kallt vatten.
  3. Lägg över i en skål eller på ett serveringsfat och tillsätt rivet citronskal, finhackad lök och olivolja. Blanda runt så att allt täcks.