Foto av Sparrissallad med pinjenötter och pecorino från WW ViktVäktarna

Sparrissallad med pinjenötter och pecorino

2
2
2
SmartPoints per portion
Total tid
15 min
Förberedelse
15 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
En riktigt god sallad, perfekt på våren och försommaren när den svenska sparrisen kommer. Dressad med en kaprisdressing och fullproppad med härliga örter och nötter. Och så toppad med riven pecorino. Tokgott!

Ingredienser

Kapris

1 msk

Vitvinsvinäger

1 msk

Olivolja

1 msk

Sparris

3 knippe(n), tjocka sparrisar

Bladpersilja

2 msk, hackad

Gräslök

2 msk, hackad

Dragon

2 msk, hackad

Pinjenötter

3 msk

Pecorino

30 g, riven

Instruktioner

  1. Blanda ihop kapris (inkl. lite av spadet), vinäger och olja.
  2. Hyvla långa remsor av sparrisen och lägg i en skål. Blanda ner kaprisdressingen, örterna, hälften av nötterna, salt och peppar. Toppa med resterande nötter och pecorino.

Anteckning

Se till att välja riktigt tjocka sparrisar, annars är de ganska svåra att hyvla.