Foto av Spenat- och tomatkyckling från WW ViktVäktarna

Spenat- och tomatkyckling

6
5
5
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fräsch och härlig kycklingrätt i vackra färger med inspiration från Italien.

Ingredienser

Bladspenat

750 g, fryst

Lök

2 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Kycklingbröstfilé

500 g

Ris, okokt

2 dl, gärna vildris

Rapsolja

2 tsk

Basilika

1 tsk

Muskotnöt

1 krm

Citron

½ st, 1 tsk saft

Cocktailtomater

200 g

Instruktioner

  1. Tina spenaten och krama ur all vätska. Skiva löken och pressa vitlöken. Skär kycklingfilén i små bitar. Koka riset. Hetta upp oljan i en stekpanna. Bryn kycklingen runt om ca 3-4 minuter, ta upp dem och ställ åt sidan. Fräs lök och vitlök ca 2 minuter. Tillsätt spenat och fräs ytterligare 2-3 minuter. Smaka av med basilika, muskot, citronsaft, salt och peppar. Dela tomaterna i kvartar och vänd ner dem och kycklingen. Låt allt bli varmt och servera med ris.