ViktVäktarna - Spenatbagels

Små spenatbagels

3
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Avancerat
Hembakade bagels skulle kunna vara den lyxigaste frukosten man kan få! Dessa spenatbagels är dessutom mycket enklare att svänga ihop än klassiska bagels och de innehåller bara tre ingredienser. Visst låter det hur bra som helst? Det är det också! Fyllda med en krämig färskoströra med örter.

Ingredienser

Spenat, färsk

140 g

Grekisk yoghurt 0%

1 dl

Vetemjöl

3 dl, självjäsande

Salt

tsk

Färskost 4%

100 g

Persilja

½ dl, hackad

Salladslök

2 st, ca ½ dl hackad

Dill

1 msk, hackad

Vitlökspulver

½ tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg spenaten i en skål och sätt in i mikro, på full effekt, ca 2 minuter tills den sjunkit ihop. Låt svalna på hushållspapper och pressa sedan ut överflödig vätska.
  3. Lägg yoghurt och spenat i en matberedare och kör tills spenaten är helt finfördelad i yoghurten. Blanda ner mjöl och salt och knåda till en jämn deg. Om degen är för kletig, blanda ner lite mer mjöl tills du har en smidig deg.
  4. Dela degen i åtta bitar och forma till bollar. Gör ett hål i varje boll, forma till bagels och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen tills de fått lite färg och är färdiggräddade, ca 8-10 minuter.
  5. Blanda under tiden ihop färskost, persilja, salladslök, dill och vitlökspulver. Smaka av med salt och peppar. Servera med nygräddade bagels.

Anteckning

Hittar du inte självjäsande vetemjöl, ta vanligt och lägg till 1½ tsk bakpulver.