Foto av Spenatsoppa med citrontouche och parmesansnittar från WW ViktVäktarna

Spenatsoppa med citrontouche och parmesansnittar

6
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Spenatsoppa med citronsaft - nyttigt och gott! Parmesansnittarna till är enkla att göra och passar väldigt bra till.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Margarin flytande 80%

1 msk

Vetemjöl

1½ msk

Spenat, förvälld/fryst

250 g, hackad

Grönsaksbuljong

9 dl, 8-9 dl

Citron

1 klyfta(or), saft

Ciabatta 15 cm

2 st

Parmesanost

4 msk

Instruktioner

  1. Hacka lök och vitlök. Fräs mjukt i margarin, tillsätt mjöl, spenat och buljong. Låt puttra 5 minuter och smaksätt med några droppar citron, salt och peppar. Skär brödet på diagonalen. Strö över parmesanost. Sätt in i ugn 225° ca 5 minuter. Servera dem till soppan.