Foto av Stekt lax med blomkål- och parmesanmos från WW ViktVäktarna

Stekt lax med blomkål- och parmesanmos

11
6
2
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
I vardagen vill vi ha enkla maträtter då vår tid ofta är lite mer begränsad. Detta recept med ugnsstekt lax och blomkål- och parmesanmos är ett sådant recept! Låt lax och broccoli sköta sig själva i ugnen och koka under tiden bara upp potatis och blomkål för att göra ett mos som sedan smaksätts med grädde och parmesan. Så enkelt och så gott - precis som det ska vara i vardagen!

Ingredienser

Lax

500 g

Olivolja

2 tsk

Chili flakes

½ tsk

Broccoli

1 stånd

Blomkål

1 huvud(en)

Potatis

600 g

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Parmesanost riven

½ dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Lägg lax i en ugnsform och pensla med olja. Strö över chili flakes och krydda med salt och peppar. Ställ in i ugnen i ca 20 min.
  3. Dela broccoli och lägg på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen tillsammans med laxen.
  4. Skär blomkål och potatis i mindre bitar och lägg i en kastrull med vatten som precis täcker. Koka mjuka i vatten med utrörd buljongtärning. Spara lite av kokvattnet. Häll av resterande vatten och mosa allt tillsammans med grädde och parmesan. Om du tycker att moset blir för torrt så späd med det sparade vattnet. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera laxen med mos och broccoli.