Foto av Stekt torsk med fräsch gräddfilssås från WW ViktVäktarna

Stekt torsk med fräsch gräddfilssås

9
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
Stekt torsk smakar fräscht ihop med denna kalla sås som får sin syrlighet från inlagd gurka och kapris.

Ingredienser

Torsk

150 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Potatis

2 st

Broccoli

½ stånd

Gräddfil 12%

3 msk

Majonnäs, lätt 30%

2 tsk

Inlagd gurka

6 skiva(or), ca 1 msk

Purjolök

1 bit(ar)

Kapris

1 tsk

Tabasco

2 droppe(ar), 1-2 droppar

Sallad

2 dl

Tomat

1 st

Instruktioner

  1. Koka potatis och broccoli.
  2. Blanda gräddfil med majonnäs, gurka, 1 msk hackad purjo och kapris. Smaka av med tabasco.
  3. Dela fisken i 2 bitar och krydda med salt och peppar. Stek den i margarin i en stekpanna.
  4. Servera med kokt potatis, broccoli, sås och skivade tomater, strimlad purjo och sallad.