Foto av Stekt torsk med saffranssky från WW ViktVäktarna

Stekt torsk med saffranssky

6
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Saffran och fisk är en perfekt smakkombination. Här serveras torskrygg och sparris med en sås på saffran, vitlök och vitt vin. Riktigt helgmys!

Ingredienser

Potatis

1 kg

Sparris

1 knippe(n)

Torsk

600 g

Margarin flytande 80%

1 msk

Vatten

1 dl

Fiskbuljongtärning

¼ st

Saffran

½ pkt

Matlagningsvin, vitt

½ dl

Vitlök

1 klyfta(or), pressad

Tomat

2 st

Instruktioner

  1. Koka potatis.
  2. Gör skyn: Koka upp vatten och lägg i buljongtärning. Tillsätt saffran, matlagningsvin och pressad vitlök. Dra bort och sätt åt sidan.
  3. Skär tomater i klyftor, ta bort kärnor och skal. Tärna tomatköttet och blanda ner i skyn. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär eller knäck bort den nedersta biten på sparrisen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 6-7 minuter.
  5. Stek torsken i margarin ett par minuter per sida. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera fisken med potatis, sparris och saffranssky.

Anteckning

Pressa lite citron eller apelsin i skysåsen.