ViktVäktarna - Sweet chililax med broccoli

Sweet chililax med broccoli

10
Points®
Total tid
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Här har vi ett riktigt favoritrecept! Sweet chililax med broccoli kanske inte låter så uppseendeväckande, men bry dig inte om det. Laga detta och du kommer garanterat göra det om, och om igen. Varför? Glad att du frågade, för det vill vi gärna berätta: Det är enkelt! Det går snabbt! Det är (sjukt) gott!

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Vitlök

3 klyfta(or)

Ingefära

1 msk, hackad

Salladslök

3 st

Broccoli

1 stånd

Sweet chilisås

¾ dl

Japansk soja

¾ dl

Vatten

½ dl

Honung

2 msk

Lax

600 g

Sesamolja

2 tsk

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Finhacka vitlök och ingefära och strimla salladslök. Dela broccoli i små buketter och strimla stammen.
  3. Vispa ihop vitlök, ingefära, det vita på salladslöken, sweet chilisås, soja, vatten och honung.
  4. Hetta upp hälften av sesamoljan i en panna och stek laxen tills den fått färg på båda sidor. Sänk värmen och häll på såsen, låt sjuda ett par minuter. Ös laxen några gånger med såsen under tiden.
  5. Hetta samtidigt upp resterande olja i en annan panna och stek broccolin tills den fått lite färg. Blanda ner i pannan med lax.
  6. Servera lax och broccoli med ris. Skeda över såsen och toppa med det gröna från salladslöken.

Anteckning

Tillhör du dem som gillar koriander, är det absolut en god idé att toppa denna rätt med det!