Foto av Picklad kål och tomat från WW ViktVäktarna

Picklad kål och tomat

2
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Lätt
Syrad kål, tomat, lök och paprika. Fungerar bra som tillbehör till det mesta.

Ingredienser

Tomat

500 g, gröna

Vitkål

10 dl, riven/rivet

Lök

1½ st, gul/gula

Paprika

1 st, röd

Salt

1 msk

Kryddpeppar

½ tsk, malen

Senapsfrön

½ msk

Farinsocker

4 msk

Vitvinsvinäger

2 dl

Instruktioner

  1. Klyfta tomaterna. Hacka vitkål, lök och paprika. Varva grönsaker och salt i en kastrull. Låt stå i kyl över natten för att dra ut vätska. Sila bort överflödig vätska. Tillsätt kryddor, vinäger och farinsocker. Låt grönsakerna koka utan lock 20-30 min. Fyll salladen på rena glasburkar och förvara i kyl.