Foto av Tabbouleh med grillad kyckling från WW ViktVäktarna

Tabbouleh med grillad kyckling

8
Points®
Total tid
1 tim 30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Tabbouleh är en fantastiskt god persiljesallad från Libanon. Här servarad till kycklingfilé och pitabröd.

Ingredienser

Couscous, okokt

2 dl

Citron

1 st

Olivolja

2 msk

Tomat

5 st

Schalottenlök

2 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Bladpersilja

1 knippe(n)

Mynta

1 knippe(n)

Cocktailtomater

½ ask(ar)

Kycklingbröstfilé

600 g

Pitabröd

2 st

Instruktioner

  1. Lägg okokt couscous i en skål. Häll på kokande vatten enligt förpackningen, tillsätt citronsaft, olivolja och salt. Rör runt och låt stå i rumstemperatur medan du förbereder resten.
  2. Skär tomaterna i kvartar, skala och finhacka schalottenlök och vitlök, finhacka persiljan. Blanda ner i couscousen och smaka av med salt och svartpeppar och ev mynta.
  3. Grilla kycklingen, krydda med salt och peppar. Servera tillsammans med tabbouleh och halverade pitabröd.

Anteckning

Smakerna sätter sig som bäst om du förbereder tabboulehn ett par timmar innan servering.