[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Tequila- och limeräkor från WW ViktVäktarna

Tequila- och limeräkor

6 - 7
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En snabblagad och riktigt god räkmiddag med en lime- och tequilasås.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Lime

3 msk, pressad

Tequila

15 ml, 1 msk

Jalapeño, färsk

st, 1 tsk finhackad

Socker

½ tsk

Koriander

1 knippe(n)

Olivolja

½ msk

Vitlök

1 klyfta(or), finhackad

Skalade räkor

300 g, stora

Salladslök

2 st

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Vispa ihop lime, tequila, jalapeño, socker och 1 msk finhackad koriander.
  3. Värm olja i en panna och stek vitlök och lite salt ca 30 sekunder. Tillsätt räkor och låt dem steka med tills de är varma.
  4. Lägg upp ris i skålar och toppa med räkorna.
  5. Häll över limesåsen i pannan och låt koka ca 2 minuter, häll över räkorna och riset och toppa med mer koriander och strimlad salladslök.

Anteckning

Tortillachips är också gott till! Dela tortillabröd i kvartar och stek i lite olja i en panna tills de är krispiga.