Foto av Teriyakikyckling från WW ViktVäktarna

Teriyakikyckling

8
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
35 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Njut av en saftigt marinerad kyckling, med teriyakisås, nudlar och lime. Servera med en härlig sallad!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

500 g

Teriyakisås

1 dl, marinad

Äggnudlar okokta

240 g

Purjolök

1 bit(ar), 2 dl strimlad

Paprika

2 st, röd, 2 dl strimlad

Vitlök

2 klyfta(or), 1 msk hackad

Krasse

25 g, 1 ask

Lime

1 st

Sallad

70 g, 1 påse

Instruktioner

  1. Lägg kycklingen i teriyakimarinaden, minst 30 minuter, gärna över natten. Tillaga nudlarna. Ta upp kycklingen och låt den rinna av, spara marinaden. Koka upp marinaden och sila den genom en finmaskig sil. Bryn purjolök, paprika och vitlök, tillsätt nudlar och marinad. Tillaga kycklingen i ugn 160° ca 20 minuter tills kycklingen är genomstekt. Servera med nudlar, sallad och lime. Strö hackad krasse över nudlarna.