Foto av Thaikrabbkakor från WW ViktVäktarna

Thaikrabbkakor

4
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Detta är ett väldigt gott småplock att hugga in på innan middagen. Missa inte dippsåsen, den är super!

Ingredienser

Krabba kokt

240 g

Torsk

100 g

Ägg

1 st

Curry

1 tsk, röd

Vitlök

1 klyfta(or)

Salladslök

4 st

Paprika

1 st, gul

Koriander

3 msk, färsk

Ströbröd (skorpmjöl)

¾ dl

Rapsolja

1 msk

Lime

2 st

Japansk soja

1 msk

Sesamolja

½ msk

Socker

1 msk

Sallad

6 dl

Instruktioner

  1. Lägg krabb- och fiskkött i en mixer. Tillsätt ägg, röd curry, vitlök, salladslök, paprika och koriander. Mixa snabbt ihop till en färs. Krydda med salt. Forma till små biffar och stek dem gyllenbruna i olja i en stekpanna. Häll soja, sesamolja och socker i en skål. Riv i skalet från limen och pressa i saften. Rör så att sockret löser sig. Lägg några blad isbergssallad på ett fat och lägg på krabbkakorna. Servera med dippsåsen.