ViktVäktarna - Thailändsk biffsallad

Thailändsk biffsallad

10
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En asiatisk sallad med risnudlar och lövbiff. Den smakrika dressingen gör denna sallad till en succé.

Ingredienser

Risnudlar okokta

180 g

Gurka

½ st

Salladslök

3 st

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Sockerärter

150 g

Rädisor

10 st, 1 knippe

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Ingefära

½ msk, färsk riven

Lime

2 st

Farinsocker

2 msk

Fisksås (orientalisk)

1 msk

Lövbiff

600 g

Koriander

½ kruka(or)

Mynta

½ kruka(or)

Instruktioner

  1. Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen. Sila och skölj i kallt vatten och låt rinna av.
  2. Dela gurkan på längden, ta bort kärnhuset och skär den i strimlor. Skiva salladslöken tunt, skala och strimla morötterna tunt, strimla sockerärterna tunt och skär rädisorna i klyftor. Lägg alla grönsaker på ett fat. Lägg på nudlarna och blanda runt.
  3. Blanda en dressing på finhackad chili, ingefära, pressad lime, farinsocker och fisksås.
  4. Hetta upp en grillpanna rykande het och grilla lövbiffen 30 sekunder på varje sida. Låt köttet svalna ett par minuter och skär sedan i strimlor.
  5. Lägg upp köttet över grönsakerna och nudlarna, häll på dressingen och strö över grovhackade örter.