Foto av Thailändsk kycklinggryta från WW ViktVäktarna

Thailändsk kycklinggryta

10
Point(s)
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kycklinggryta med bambuskott, kokosmjölk och currypasta. Thailändska smaker som är helt oslagbara!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Champinjoner

250 g

Schalottenlök

3 st

Rapsolja

2 tsk

Currypasta

1 msk, röd

Vatten

1½ dl

Kokosmjölk, lätt

1½ dl

Hönsbuljongtärning

1 st

Äggnudlar okokta

250 g

Bambuskott

125 g, 1 burk

Instruktioner

  1. Strimla kyckling, skiva svamp och hacka lök.
  2. Värm olja i en djup panna och stek kyckling, svamp och lök tills det fått lite färg. Tillsätt currypasta och låt steka med under omrörning ca 30 sekunder. Tillsätt vatten, kokosmjölk och buljongtärning, koka upp och låt sjuda några minuter.
  3. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen.
  4. Smaka av grytan med salt och ev. ytterligare currypasta. Blanda ner bambuskott och servera med nudlar.