Foto av Thailändsk kycklinggryta från WW ViktVäktarna

Thailändsk kycklinggryta

11
10
10
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kycklinggryta med bambuskott, kokosmjölk och currypasta. Thailändska smaker som är helt oslagbara!

Ingredienser

Äggnudlar okokta

280 g

Kycklingbröstfilé

700 g

Rapsolja

2 tsk

Champinjoner

10 st

Schalottenlök

3 st

Currypasta

1 msk, 1/2-1 msk

Hönsbuljong

1½ dl

Kokosmjölk, lätt

1½ dl

Bambuskott

125 g, 1 burk

Instruktioner

  1. Tillaga nudlarna. Strimla kycklingen och bryn i olja. Skiva svamp och hacka lök. Låt det och currypasta fräsa med i kycklingen ett par minuter. Häll på buljong och kokosmjölk, låt det småkoka ca 5 minuter. Lägg i bambuskott och smaka av med salt och peppar. Servera med nudlar och sallad.