Foto av Tigerkaka med choklad och banan från WW ViktVäktarna

Tigerkaka med choklad och banan

5
5
5
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 20 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
16
Svårighetsgrad
Medel
En underbart saftig banankaka med en smak av choklad.

Ingredienser

Banan

4 st

Ägg

2 st

Vaniljsocker

½ tsk

Margarin flytande 80%

110 g

Vetemjöl

225 g

Bakpulver

2 tsk

Farinsocker

110 g

Kakao

4 msk

Instruktioner

  1. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 180° (varmluftsugn 160°).
  2. Mosa bananer och blanda med uppvispade ägg och vaniljsocker i en skål, tillsätt margarin.
  3. Blanda mjöl och bakpulver i en separat skål. Tillsätt farinsocker och blanda med bananröran. Lägg en tredjedel av smeten i en skål och blanda ner kakao.
  4. Klicka omväxlande ner chokladsmet och ljus smet i formen tills all smet är slut. Använd en kniv för att dra runt smeten och skapa en marmorerad effekt.
  5. Grädda i ugn 50-60 minuter tills kakan blir gyllenbrun. Låt svalna i formen ca 10 minuter. Stjälp sedan upp kakan på ett galler och låt svalna helt.